Isoleringsevne

Høj varmelagringskapacitet giver jævnere og varmere temperaturer indendørs om vinteren og jævnere og køligere temperaturer indendørs om sommeren.

Sammenlignet med isolering af mineraluld (glasuld og stenuld) har Hunton Nativo® Træfiberisolering mere end dobbelt så høj varmelagringskapacitet pr. kg masse. Nativo Træfiberisolering installeres med op til 3 gange så mange kg som mineraluld pr. m2 og kræver således en minimal tilført energimængde for at opretholde og udjævne en behagelig temperatur indendørs gennem hele året.

I praksis kan denne varmelagringskapacitet sammenlignes med effekten af en fedtstensovn, hvor varmen opbevares i stenen i timevis, efter at ilden er slukket.

Hvilken lambda-værdi har træfiberisolering?

Nativo Træfiberisolering har 0,038 W/mK, men har mere end dobbelt så høj varmelagringskapacitet som mineraluld. Træfiber har på grund af varmelagringskapaciteten et vældigt lavt varmetab, som bidrager til mindre behov for tilført energi om vinteren og jævnere og køligere temperaturer om sommeren

Bliver væg- og tagkonstruktionen tykkere, hvis man vælger træfiberisolering?

Vægge og tag bliver ikke tykkere, hvis man vælger træfiberisolering fremfor mineraluld. Med 250 mm træfiberisolering i vægge og 300 mm i taget er du indenfor U-værdikravet i henhold til Teknisk forskrift.

Denne video viser i praksis, præcis hvor god varmelagringskapacitet træfiberisolering har, sammenlignet med mineraluld:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *